Leonne

Leonne werd geboren in 1970 in Wijchen. Tijdens familie bezoek bracht ze een groot deel van de tijd door in het “werkhuis” wat bij de schoenwinkel van haar ooms hoorde. Daar werden schoenen en tassen gerepareerd, en al het mogelijke leerwerk gemaakt. Daar, al snijdend en plakkend, is de passie voor het vak al heel vroeg ontstaan. 

Na een vooropleiding in de mode, heeft ze in 1995 de studierichting 3D design aan de kunstacademie in Arnhem afgerond. Tegelijkertijd heeft ze de vakopleiding handmatig schoenmaken gevolgd, alwaar alle technische kneepjes van het vak werden geleerd. Na 18 jaar werkzaam te zijn geweest als ontwerper in de schoenindustrie is het tassenmerk Raav ontstaan.

Tijdens alle vaste bezoeken aan de leerbeurzen viel haar oog steeds weer op de meest prachtige huiden, maar die bleken niet geschikt om schoenen van te maken. Vanwege onregelmatige, natuurlijke aftekeningen of andere karakteristieke eigenschappen.

Van zo’n bijzonder vel leer had Leonne een tas gemaakt voor zichzelf. Op deze tas werd zo positief gereageerd door haar omgeving, dat het idee voor een eigen tassen collectie geboren werd.

Kies jouw handgemaakte Raav Bag

Translate »